Søvnrådgivning

Drømmer du om søvn?

Så er du bestemt ikke alene! For helt op mod hver femte dansker oplever søvnløshed. For de fleste er det forbigående. For omkring 300.000  danskere er problemet dog gået hen og blevet kronisk og så udpræget, at de er voldsomt påvirket af træthed i dagens løb, med stor risiko for deres helbred til følge. Søvnproblemer er således ved at udvikle sig til en regulær folkesygdom, og det kan blive et stort problem for den almene tilstand blandt et stort antal danskere. 

Søvnløshed skal tages alvorligt

Den ene store undersøgelse efter den anden har påvist samme mønster: Jo kortere tid du sover, des kortere bliver dit liv Samtidig er det påvist, at længerevarende søvnproblemer øger risikoen for stress, overvægt, sukkersyge, hjerte-kar-sygdomme, depression, nedsat immunforsvar og for tidlig død.For at tage et konkret eksempel vil voksne over 45 år, som sover mindre end seks timer om natten, have 200 procent større risiko for at få et hjerteanfald eller en blodprop i hjernen i løbet af deres levetid sammenlignet med personer, som sover syv-otte timer om natten. 

Der er håb (og søvn) forude

Der er mange former for søvnproblemer, men man deler dem typisk ind i 3 kategorier:

∼  Problemer med indsovning (at falde i søvn).

∼  Problemer med at vågne for tidligt og ikke falde i søvn igen.

∼  Problemer med at vågne mange gange i løbet af natten.

For de fleste er problemerne forbigående, og oftest er det udløst af dårlige vaner, som vi har fået tillagt os. Det er faktisk en god ting, for det betyder, at vi kan rette op på det igen. Det kræver oftest bare nogle små, men helt essentielle justeringer i din hverdag.

Hjælp til søvnløshed

I en søvn-konsultation med mig gennemgår vi hele din hverdag (og faktisk også dit soveværelse, hvis du ønsker det) for at identificere alle de små ting, som kan influerer på din nattesøvn. Ja, det er HELE din dag, der gennemgås, for faktisk lægges kimen til en god nattesøvn, allerede når du slår øjnene op om morgenen. Sammen finder vi ud af, hvor det vil give mest mening for dig at sætte ind, og hvor du hurtigst muligt vil se resultater.  Ved første konsultation vil vi gennemgå emner som kost, vægt, rygning, indretningen af dit soveværelse, stress, motion m.m.